2015. április 4., szombat

Spirulina étrendkiegészítő

 Spirulina


A dxn cég által forgalmazott spirulina az egyik legjobb étrend-kiegészítő, amit a piacon találhatsz.
Spirulina platensis – a legutóbbi évtized felfedezése. Csak mikroszkóppal látható, valódi fehérje- és vitálanyagbomba.


A Spirulina egy mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza.

 Az alga tökéletes összetételű tápanyag, több vitamint(A, B1, B2, B6, B12, D, E), enzimet(klorofill), ásványi anyagot (kálium, jód, kalcium, magnezium, vas) tartalmaz, mint sok más élelmiszer, ezért használhatjuk táplálékkiegészítőként.

A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80% -t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be.

Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofilt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.

A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és rosszindulatú vérszegénység megelőzésére.

A spirulina nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat.
A kutatások bebizonyították: 1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét és azon belül is a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő HDL-koleszterin arányát.


Antioxidánsai védik a szervezetet a rákkeltő szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét, lassítják az öregedés folyamatát.

Enzimgarnitúrája segíti az anyagcsere és az emésztés egyensúlyának fenntartását.

Spirulina, tartalmaz egy fitotápanyagot, ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében. Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében.

A Spirulina és a Chlorella esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is hatékony kezelési mód.

Mérsékli a fáradtságérzetet. Komplex vitamin- és ásványianyag-tartalma az erő és az egészség biztosítéka. Elsősorban béta-karotinból, D-, K- ill. B-12-vitaminból, valamint vasból, mangánból és magnéziumból tartalmaz jelentős mennyiséget. A szervezetben A-vitaminná átalakuló béta-karotinnak különösen gazdag forrása. Már 1-2 g Spirulina fedezi napi A-vitamin-szükségletünket.

Növeli a hasznos baktériumok (elsődlegesen a laktobacilluszok) részarányát a bélflórában.
Telítetlen zsírsavai és B-vitaminjai kedvezően befolyásolják a haj és a bőr állapotát. Baktérium- és vírusellenes tulajdonsága révén bizonyos bőrbetegségek (pl. pikkelysömör, herpesz, pattanások) ellen is hatékonyan alkalmazható.

Gátolja továbbá pl. az influenza vírusának szaporodását. Rákellenes hatását jelenleg nagy erőkkel kutatják.

Fikocianintartalma jótékonyan hat a csontvelő regenerációjára, ezért fogyasztása különösen ajánlott sugárkezelések után. Ennek azért van különös jelentősége, mert a fikocianin növényekben egyáltalán nem fordul elő.

Csökkenti a nehézfémek és egyes gyógyszerek vesekárosító hatását.
Mivel jelentős mennyiségű eszenciális aminosavat és a növényi táplálékokból teljes mértékben hiányzó B12-vitamint tartalmaz, a vegetáriánusok ideális táplálékkiegészítője.

Összetevői kedvezően befolyásolják az étvágytalan gyerekek a növekedését.

Kismamák is biztonsággal fogyaszthatják.


Hol tudod megvenni? Itt.: http://www.ganokavek.dxn.hu




És egy kis extra azoknak, akik nem csak tablettaként fogyasztanák. :-D
Spirulinával készült ételek, italok:

Spirulinás Energia szelet:
Hozzávalók: 
 0,5 csésze tökmag
0,5 csésze napraforgómag
 1 villával összetört banán
0,5 csésze cukrozatlan kókuszreszelék vagy felaprított kókuszdió
2 kimagozott datolya ( a legjobb a marokkói medjool datolya )
0,5 teáskanál spirulina
  


Elkészítés: Tegyük a tökmagot és a napraforgómagot egy aprítógépbe, majd öntsük egy kis tálba. A banánt és a datolyát is tegyük a gépbe, majd ha felaprította tegyük hozzá a magvakhoz.Adjuk hozzá a többi hozzávalót is majd turmixgéppel keverjük össze, vigyázzunk csak addig keverjük, amíg nem pürésedik. Készítsünk belőle kis rudakat. Kb 9 rúd lesz belőle

Szárítás: 40 C fokos hőmérsékleten 8-10 órát szárítjuk. Akkor jó ha ropogós a külseje és tömör a belseje.

Fagyasztás: Tegyük a rudakat pergamen papírra és a fagyasztóban kb 10 perc alatt megszilárdulnak. Hátránya, ha kivesszük hamar meglágyul. Fagyasztóból kivéve fogyasszuk.


Vegán, gluténmentes, tejtermékmentes, élesztőmentes, cukormentes, kukoricamentes
Egy szelet kb 100 Kalóriát tartalmaz, magas az enzimtartalma a spirulinának köszönhetően. Fogyókúrázóknak, vegánoknak, sportolóknak kiváló energiaforrás!!!

A spirulina beszerezhető: ITT



Superwoman spirulinás smoothie

Hozzávalók: 

1 csésze cukrozatlan mandulatej
1 csésze spenót
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál mandulavaj
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál méz
1 teáskanál spirulina
1 csésze fagyasztott gyümölcsmix
3-6 jégkocka

Elkészítés:
Rakd a turmixgépbe az alapanyagokat és kb 30 másodperc alatt elkészül

A kakaópor helyett használható csokis protein por is, a méz helyett pedig datolyaméz.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése